Dohányzó szakember


Belelapozás a könyvbe Tíz éve már, hogy megjelent a Dohányzás és leszokás című könyvünk. A kiadvány komoly sikert ért el mind az olvasók körében, mind a könyves szakmai berkekben, hiszen elnyerte a Szép Magyar Könyv díjat. Az eltelt tíz év azonban korábban nem látott nagy változásokat hozott a dohányzó szakember visszaszorítását célzó intézkedések terén hazánkban. A zárt téri dohányzás tiltása, a dohánytermékeket forgalmazó kereskedelmi egységek radikális csökkentése, az adó és így az árak emelése mind a dohányzás csökkenését eredményezték. Megérett a helyzet arra, hogy egy új kiadványban foglaljuk össze az elmúlt évtized változásait a dohányzás és a leszokás terén.

Orvosként és egészségügyben dolgozó szakemberként, nap mint nap szembesülünk a dohányzás következményeivel, amely gyakran betegeink életét követeli vagy maradandó károsodást okoz egészségükben — minden erőfeszítésünk ellenére. A dohányzás jó ideje a legsúlyosabb közegészségügyi probléma világszerte.

A dohányosok jórészt a nikotin hatásai miatt dohányoznak, de őket azok a vegyi anyagok dohányzó szakember meg, amelyek a dohány elégetésekor keletkeznek.

Ennek ellenére úgy hisszük, van megoldás: az elektromos cigaretta készülékek használata rendkívüli potenciállal bír abban, hogy a dohányosok java hátat fordíthasson a hagyományos dohánytermékek használatának.

A fentiek fényében hisszük, hogy erkölcsi és tudományos kötelességünk szíves figyelmét felhívnunk az alábbiakra: A dohány elégetése, valamint az ezzel járó mintegy toxikus és karcinogén anyag felszabadulása az, ami a dohányosokra nézve egészségkárosító hatású, nem pedig maga a nikotin; Az elektromos cigaretta használat kockázata jelentősen alacsonyabb a dohányzásnál.

Több országban kimutatható dohányzó szakember párhuzam az e-cigaretták növekvő felhasználási aránya és a hagyományos dohánytermékek forgalmának csökkenése között.

dohányzó szakember hagyja abba a dohányzást az édesség utáni vágy után

Jelen becslések szerint Európában 29 millióan használnak elektromos cigarettát 8. Hisszük, hogy a személyes és közegészség szempontjából hasznos tulajdonságai ellenére a terjedésének tévhitek és félinformációk vetnek gátat.

Sütik használata

Azon számos kutatási eredmény fényében, melyek a mai napig világot láttak — egészségügyi szakemberekként — nem maradhatunk tétlenek és nem hallgathatjuk el az elektromos cigaretták pozitív hatásait. Így tehát dohányzó szakember javasoljuk kollégáinknak, hogy tájékozódjanak és informálódjanak az elektromos cigarettáról, mint új és hasznos, a dohányzó szakember okozta ártalmakat és egészségügyi kockázatokat csökkentő segédeszközről!

dohányzó szakember hogyan áll helyre a dohányzásról leszokott test

Kérjük a tisztelt kollégákat, aláírásukkal csatlakozzanak felhívásunkhoz és tudományos bizonyítékokra alapozott érveink mentén támogassák az elektromos cigaretták ügyét! E Sign up Now! If you agree with the M.

labirintus egyszerű módja a dohányzásról való leszokásnak

E statement please click on the button below to add your support. Sign Up.

Potecz Györgyi Létrehozva: Potecz Györgyi tüdőgyógyász segítségével most a leggyakoribb érveket-kifogásokat vesszük sorra A dohányzás, számos egyéb káros hatása mellett növeli az asztma és a COPD kialakulásának a veszélyét is.