Dohányzó bőrbetegség, Dohányzás, mint ok állhat-e a pikkelysömör hátterében?


hogy leszoktam a pipám dohányzásáról leszokni a dohányzásról nehéz lett lélegezni

Magas vérnyomással küzd? Nem a koffein a legveszélyesebb Dohányzó bőrbetegség kutatás nem szolgál közvetlen bizonyítékkal arra nézve, hogy kifejezetten a dohányzás hatására alakul ki a pikkelysömör, ám mégis eggyel több okot ad arra, miért is kéne felhagyni ezzel a káros szenvedéllyel.

hogyan lehet hirtelen leszokni a dohányzásról és az ivásról

Abrar Qureshi, a Harvard Egyetem Orvosi Karának bőrgyógyász docense azért is inti óvatosságra a dohányosokat, mert a pikkelysömör gyakran a cukorbetegség és a szívroham kockázatát is magával hozza. A pikkelysömör igen fájdalmas, viszkető érzéssel jár, és általában vastag, fehér foltokban jelentkezik, többnyire a térden vagy a könyökön.

dohányzó bőrbetegség

Általában olyankor bukkan fel, ha az immunrendszer valami véletlen folytán támadásba lendül a bőrsejtek ellen. Noha léteznek rá kezelési módok, maga dohányzó bőrbetegség betegség nem szüntethető meg.

A bőrgyógyászok már korábban is feltételezték, hogy a dohányzás ronthat ezen az állapoton, a mostani vizsgálatok azonban — melyek során több mint egyént figyeltek meg két évtizeden át - kimutatták, hogy a dohányosok 1,9-szer nagyobb valószínűséggel szenvedtek ebben a bőrbetegségben, mint a nemdohányzók, de még a volt dohányosok között is 1,4-szer nagyobb eséllyel fordult elő.

a dohányzásról való leszokás nőtt hogyan lehet leszokni a dohányzásról egy nő számára.

Az idő előrehaladtával azonban, a dohányzást elhagyók esetében fokozatos csökkenést láttak a betegség kialakulása tekintetében. Qureshi szerint, előfordulhat, hogy nem dohányzó bőrbetegség a dohányzás váltja ki a betegséget, hanem valami más, ám még ha bebizonyosodna, hogy valóban ez a káros szenvedély okolható érte, akkor sem tisztázott, hogy mi módon. Megeshet például, hogy a füst indít el olyan gyulladásos folyamatot az illető szervezetében, amire az a pikkelysömörrel dohányzó bőrbetegség.

dohányzásellenes napi kiállítás dohányzó tabletták spray

Forrás: Medipress.