Csiklandozó kezelés


  • Hagyja abba a dohányzást a google
  • Milyen könnyű és fájdalommentes leszokni a dohányzásról
  • Holpert Valéria Létrehozva:

A tanulmány szerint a bolygóideg stimulációja, amely a szívet, a tüdőt és a bélrendszert köti össze az aggyal, javulást eredményezett az egész test állapotában, az alvásban és a hangulatban is — olvasható a BBC hírei közt. Az eljárás pozitív hatással lehet az emberek mindennapi életére.

dohányzásról való leszokás fáj a tüdőt leszokni a dohányzásról és az izzadásról éjszaka

A hosszú távú egészségre gyakorolt hatásainak megállapításához azonban még további megfigyelésekre van szükség a Leeds Egyetem kutatócsoportja szerint.

Az eljáráshoz azért a fület választották, mert egyfajta kapuként szolgál a test idegrendszeréhez. A csiklandozó kezelés egy kis ága ugyanis különösen jól stimulálható a fül külső részén a bőrön keresztül.

Aranyér vizsgálat a Proctoline Klinikán - klaudiabizsu.hur Péter

A bolygóideg a test legnagyobb paraszimpatikus idege, hosszú és több kapcsolódást magában foglal, amely az agyból továbbítja az információkat a különböző szervekhez, például a szívhez és a tüdőhöz. A test vegetatív idegrendszerének működéséhez is alapvető fontosságú.

  • Abbahagyja a dohányzást az erek keresztül
  • Milyen gyógymód segít a dohányzásról való leszokásban

Ez a rendszer, amely szimpatikus és paraszimpatikus részre oszlik, irányítja a test azon funkcióit, mint például a légzés, emésztés, a pulzus és a vérnyomás. Az öregedéssel az idegrendszer egyensúlya is megváltozik, és a szimpatikus rész kezd dominálni, míg a paraszimpatikus rész, amely a pihenés és az emésztés szempontjából fontos, kevésbé lesz csiklandozó kezelés. Ezáltal az emberek hajlamosabbakká válnak az olyan betegségekre, csiklandozó kezelés a szívproblémák, a magas vérnyomás, a depresszió és a szorongás.

csiklandozó kezelés hagyja abba a dohányzást, hogy a test mennyit gyógyul

A kutatásban azt vizsgálták, hogy ez az egyensúly visszaállítható-e a bolygóideg fülön keresztüli stimulálásával. A kísérletben 55 év feletti huszonkilenc egészséges önkéntes vett részt, akiknél két héten keresztül, naponta 15 percre alkalmazták a kezelést. A kutatók azt az eredményt kapták, hogy csiklandozó kezelés terápia végére növekedett a paraszimpatikus rész működése, és csökkent a szimpatikusé, vagyis tényleg segített az egyensúly helyreállításában a kezelés.

Különösen azoknál volt nagy változás tapasztalható, akiknél nagyobb különbség állt fenn a terápia megkezdése előtt.

csiklandozó kezelés

Néhányan arról is beszámoltak, hogy jobb lett a hangulatuk, és könnyebben alszanak. Beatrice Bretherton, a Leeds Egyetem munkatársa szerint ez az eredmény még csak a jéghegy csúcsa, és izgatottan várják a továbbiakat, például a kezelés hosszú távú előnyeivel kapcsolatosan.

Augusztinovicz Monika Létrehozva: