Biztonságos cigaretta. Az e-cigaretta nem biztonságos, viszont káros az egészségre | klaudiabizsu.hu


Juhász Edina Azt már a legtöbben tudják, hogy a dohányzás nemcsak tüdőrákot okoz, hanem a szívrohamok egyik fő oka is.

motiváció a dohányzásról való leszokásra srácok számára hogyan lehet leszokni a dohányzásról a videorvosokról

De arról még keveset tudni, hogy milyen kockázatokkal járhat az e-cigaretta a szív- biztonságos cigaretta érrendszerre. A belélegzett gőzben lévő vegyi anyagok kockázatot jelenthetnek, amelynek felmérését biztonságos cigaretta tartják a szakemberek azért is, mert a kutatók szerint egyre több tinédzser szokik rá az elektromos cigarettára, igaz arról nem írnak a közleményben, hogy a hagyományos cigaretta helyet biztonságos cigaretta tudatosan inkább az e-cigarettát.

biztonságos cigaretta | hu

Az Amerikai Kardiológusok Társaságának folyóiratában bemutatott tanulmányukban a stanfordi kutatók petri-csészében növesztettek  olyan sejteket, amik az egészséges emberi erek falán is megtalálhatóak.

Ezeket hat különféle e-cigaretta-ízesítést vizsgáltak, hogy azt is megtudják, hogy a nikotin mellett az ízesítőknek van-e bármilyen hatása.

biztonságos cigaretta

A sejteket olyan vérbe helyezték, amit az emberektől e-cigaretta elszívása után vettek, így jutnak el a gőzben lévő vegyi anyagok a szív- és érrendszerbe. Majd összehasonlították a sejtek működését és állapotát a nem dohányzóktól biztonságos cigaretta vérével és a hagyományos cigarettát szívók vérével.

biztonságos cigaretta

A gőz és néhány ízesítés még nikotin jelenléte nélkül is rendellenessé változtatta az erek működését, ami növelheti a szívbetegségek kockázatát - írták a kutatók tanulmányukban. A fahéj és a menta lett a két legveszélyesebb ízeítés, de összességében is elmondható, hogy a sejtekben károsodást és gyulladást okoztak a biztonságos cigaretta anyagok, kevésbé voltak képesek új ér formálására vagy sebek begyógyítására. Még nincs minden veszve Az ilyen biztonságos cigaretta laboratóriumi vizsgálatok nem tudják igazolni, hogy károsítja-e az egészséget az e-cigaretta, további kutatásokra van szükség - bírálta az eredményt Jane Freedman, a Massachusettsi Egyetem kutatója, aki nem vett rész a tanulmányban.

A stanfordi kutatócsoport folytatja is a vizsgálatokat. A kutatók úgynevezett iPS-sejtekkel, vagyis indukált pluripotens őssejtek dolgoznak, melyek képesek más típusú sejtekké alakulni.

mémek arról, hogyan kell leszokni a dohányzásról

Következő kísérletükben a szív- és az agy sejtjeit fogják vizsgálni. Az amerikai közegészségügyi szakembereket aggasztja, hogy robbanásszerűen megnőtt az e-cigarettát szívó fiatalok száma.

biztonságos cigaretta

Joseph Wu, a stanfordi intézet igazgatója szerint nem csak a fiatalok miatt végzik kutatásaikat. Szerinte aggasztó lehet azon a szívbetegek sorsa is, akik azt gondolhatják, hogy a dohányról az e-cigarettára való áttérés elég védettséget nyújt.

Nem tudom ráhangolódni, hogy leszokjak a dohányzásról