Dohányzó forródrótok


dohányzó forródrótok

Évtizedek óta először csökkent a dohányos férfiak száma Döntő jelentőségű fordulópont következett el a halálos dohányipari termékek elleni harcban — mondta Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO igazgatója a dohányzásról közzétett új jelentés bemutatásakor. Bár ötből négy dohányfogyasztó dohányzó forródrótok mindig férfi, az általános visszaesés elsősorban arra vezethető vissza, hogy a nők egyre inkább lemondanak a dohányzásról és a dohánytermékek más formájú fogyasztásáról.

dohányzó forródrótok nagyon rosszul hagyta abba a dohányzást

A dohányos nők száma és között millióval csökkent, míg a férfiaké 40 millióval növekedett. Ez a trend változott most meg első alkalommal a férfiaknál — közölte a WHO. A szervezet abból indul ki, hogy a következő évben kétmillióval kevesebb férfi fog dohányozni, mint ban, ben pedig már hatmillióval kevesebb. Ide sorolható a cigaretta, a szivar, a pipa, a vízipipa, valamint a rágódohány dohányzó forródrótok a tubák, valamint a hasonló termékekaz elektromos dohányzó forródrótok nem tartozik ebbe a körbe.

Idézetek leszokni a dohányzásról

A WHO becslései szerint a dohányosok száma a es 1,4 milliárdról ra 1,3 milliárdra esett vissza. A WHO szerint évente 8 millióan halnak meg a dohányfogyasztás következtében, ebből 1,2 millióan olyanok, akik maguk nem is dohányoznak, hanem dohányosokkal élnek vagy dolgoznak együtt.

Szokj le a dohányzásról elvonási tünetek nélkül

A dohány fogyasztása hozzájárul szívbetegségek, rák és más betegségek kialakulásához. A éves korosztályban ban világszerte dohányzó forródrótok millióan dohányoztak, 30 százalékban lányok.

dohányzó forródrótok dohányzás okozta ártalom veszélye

A WHO célja, hogy a dohányhasználók arányát ig világszerte a es szinthez képest 30 százalékkal csökkentsék, ám ez nem feltétlenül fog megvalósulni. Csak 32 ország áll jól ennek teljesítésével. Ha a következő öt évben folytatódnak a jelenlegi trendek, re 23 százalékos visszaesés érhető el.

dohányzó forródrótok

Arányaiban tekintve a as becslések szerint a legkevesebben Afrikában, a legtöbben pedig Délkelet-Ázsiában, majd Európában és a Csendes-óceán nyugati régiójában dohányoztak. Ön mit gondol erről? Mondja el véleményét!

mi van, ha gyorsan leszokik a dohányzásról fáj, amikor leszokik a dohányzásról